пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Школярі дізнаються про податки з нових підручників

У столичній спеціалізованій школі № 214 відбулася презентація шкільного спецкурсу "Основи податкових знань". У заході взяли участь міністром освіти Дмитро Табачник та міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
У Міносвіти повідомили, що спеціальний курс за вибором з основ податкових знань розроблено двома міністерствами для учнів 9-11 класів та спрямований на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків.
За словами міністра освіти, головною метою нового спецкурсу є зміна ментальності суспільства.
"Нам у першу чергу потрібно змінити суспільний погляд на податки, адже без них немає жодної держави. Без податків не може існувати медицина, школа, виплачуватись пенсії. Саме тому процвітають ті країни, де за багато років, за багато поколінь склалося усвідомлення кожної людини, що сплата податку є найважливішим громадянським обов’язком", - наголосив Табачник.
Міністр висловив переконання, що новостворений підручник стане у нагоді не лише під час засвоєння навчального матеріалу, а й допоможе з вибором професії у майбутньому, а також - під час підготовки до олімпіад, конкурсів всеукраїнського рівня, захисту робіт Малої академії наук з економіки тощо.
"З часом, апробувавши спецкурс у цій школі та в багатьох інших школах, гімназіях, ліцеях України, ми зможемо інтегрувати його з основами правознавства, оскільки тут багато є тем цікавих, які могли б співпадати", - переконаний Табачник.
Окрім того, за словами міністра, на сьогодні готується й електронна версія підручника.
"Вона буде більш насиченою, для поглибленого навчання, для олімпіад - тобто її зможе використовувати кожен, кого зацікавить предмет і хто матиме на меті поглибити свої знання з предмета", - поінформував Дмитро Табачник, зазначивши, що презентований підручник з "Основ податкових знань" містить лише 20% від тієї інформації, яка буде в його електронній версії.
У свою чергу, міністр доходів і зборів підкреслив, що введення спецкурсу в школах є фундаментом для якісних змін в економіці держави.
"Ми робимо велику інвестицію у майбутнє України. Допомагаємо дітям зрозуміти, як правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої права та виконувати обов’язки. Тим самим ми будуємо успішну країну, що є частиною європейської спільноти", - підкреслив Клименко.
Міністр доходів і зборів також запевнив, що обидва відомства продовжують роботу над тим, щоби створити комплексну систему податкової освіти для українських школярів. У наступні два роки аналогічні дисципліни почнуть викладати також в 10-х та 11-х класах. У свою чергу, Дмитро Табачник підкреслив необхідність податкової освіти і для учнів початкових класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар